BIM object - vår samarbetspartner

Skärmavbild 2017-12-23 kl. 00.02.09.png

Malmö har en mängd fantastiska företag och företagsledare. Vi är stolta över att BIMobject nu är en av våra samarbetspartner och sponsor i vår utveckling av skolan. Med andra ord i er/elevers utveckling. De vill precis som vi främja er/ungdomar genom kunskaper som flätas in de ordinarie gymnasieämnena. Genom praktik och social hållbarhet bygger vi broar tillsammans på Moderna gymnasiet i Malmö. 

På tal om Malmö så finner ni vår egna Balqis i Sydsvenskan under MalmöHjärtan. 

Skärmavbild 2017-12-23 kl. 00.05.15.png

Sista veckan av November

November börjar gå mot sitt slut. Handelns högsäsong har börjat komma igång nu när även Sverige - Malmö satsar stort på Black Friday. Alla skyltfönster börjar fyllas med julsaker. 

Vi pratar vidare med entreprenörer i Malmö som vi tycker är inspirerande och som vi hoppas inspirerar er att välja en entreprenörskola. Här får ni träffa Ingrid Remvall, författare och Idésmart. 

Har du fått vårt sms idag?

Vi vill bara säga att det var kul att träffa er på TODO mässan. Självklart ska vi också ha ett öppet hus så att vi kan ses igen och ni kan få ställa fler frågor men det kommer inte att ske förrän i Januari. Tills dess skickar vi lite korta små filmer till er via SMS så ni ser hur skolan funkar, vem ni kommer att möta på skolan, vad ni kommer att lära er på skolan. 

Får du inga SMS? Gör en intresseanmälan eller skicka ett mail till oss på info@modernagymnasiet.se

Ha en härlig vecka

 

idésmart

I några veckor nu har jag (Balqis) varit ute och jobbat tillsammans med Ingrid Remvall för att prata om idéer på de flesta grundskolor i Malmö samt kranskommunerna. Har du inte haft möjlighet att se vad vi pratat om så kan du läsa vad Malmöstad skrev om våra besök. 

http://pedagog.malmo.se/2017/10/30/idesmarta-attor-pa-ronnen/    

 

Så många olika roliga ideér från dessa elever. Detta ska vi prata mer om på Moderna gymnasiet. 

Skärmavbild 2017-11-15 kl. 22.11.44.png

Ny vecka nya händelser

Balqis sammhällsdebattör.jpg

Hej alla. 

Tack igen för en fantastisk uppslutning i vår monter på Moderna gymnasiet. Vår egen Balqis Khattab ger sig vidare i Entreprenörskapens värld och ska vara en av rösterna på Slaghuset i veckan. Där kommer en massa olika Samhällsentreprenörer för att diskutera och informera. Ni kan läsa mer på denna sidan. 

http://sisummit.se/samhallsentreprenorer-utvalda-av-seb/

 

Gymnasiemässan

Gymnasiemässan är alltid en härlig upplevelse. Vi hoppas att ni tyckte det var lika kul att träffa alla oss som vi tyckte det var att träffa er. Massor av härliga ungdomar i vårt fina Skåneland. Många av er som var intresserade av entreprenörskap och hade en massa bra frågor. Har ni fler frågor så bara maila oss. Här kommer lite bilder från mässan. Ha en fin helg

sami på mässan.jpg
kei, koki och ban på mässan.jpg